Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Mystic River (Rött regn)" by Dennis Lehane " eBook PDF Kindle ePub Free

Mystic River (Rött regn)

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Mystic River (Rött regn)
  • Author : Dennis Lehane
  • Release Date : January 19, 2001
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 833 KB

Description

Som barn var Sean Devine, Jimmy Marcus och Dave Boyle vĂ€nner. Men sedan dök en frĂ€mmande bil upp pĂ„ gatan dĂ€r de bodde. En av pojkarna klev in i bilen, de andra tvĂ„ gjorde det inte, och nĂ„gonting vidrigt hĂ€nde – nĂ„gonting som innebar slutet pĂ„ deras vĂ€nskap och förĂ€ndrade alla tre pojkarna för alltid.

Tjugofem Ă„r senare Ă€r Sean Devine utredare pĂ„ mordroteln. Jimmy Marcus Ă€r före detta fĂ€ngelsekund och Ă€ger nu en liten nĂ€rlivsbutik. Och Dave Boyle försöker hĂ„lla ihop sitt Ă€ktenskap och betvinga sina demoner – demoner som manar honom att begĂ„ fruktansvĂ€rda handlingar.

NÀr Jimmy Marcus dotter pÄtrÀffas mördad fÄr Sean Devine fallet pÄ sin lott. Han tvingas möta ett förflutet som han hoppats han aldrig mer skulle behöva utsÀttas för, ett förflutet fullt av vÄld och mardrömmar. Under utredningens gÄng hamnar han i konflikt med Jimmy Marcus som vill ta lagen i egna hÀnder och skipa brutal rÀttvisa. Och i kulissen finns Dave Boyle, som samma kvÀll som Jimmys dotter dog kom hem nersmetad med blod.

Medan Sean Devine försöker lösa fallet med hjÀlp av lagen, drivs den hÀmndtörstande Jimmy Marcus allt nÀrmare en moralisk avgrund frÄn vilken det inte finns nÄgon ÄtervÀndo. Och samtidigt undrar Daves hustru, Celeste, dÀr hon ligger bredvid Dave i sÀngen om natten, om inte hennes man i sjÀlva verket Àr ett monster: ett monster som lyckats dölja sin sanna natur för alla, kanske till och med för sig sjÀlv.

Rött regn Àr en intensiv psykologisk thriller och en suggestiv episk berÀttelse om kÀrlek och lojalitet, tilltro och misstÀnksamhet, en berÀttelse dÀr det förflutna oÄterkalleligen pÄverkar nuet och dÀr mÀnniskan tvingas möta de mörkaste och mest förborgade sidorna av sitt eget jag.

"Skaffa dig Dennis Lehanes Rött regn. Snacka om att den hĂ€r killen kan skriva." – Elmore Leonard

"ett kraftcentrum till roman" – New York Times Book Review


Books Free Download "Mystic River (Rött regn)" PDF ePub Kindle